Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Μακρής: «Έτσι φτιάχνεις ομάδα να κερδίσει αλλά ποτέ παίκτη για το μέλλον....»

Create: 11/06/2018 - 01:17

Ο Κύπρος προπονητής και «personal trainer» ποδοσφαίρου Αντώνης Μακρής παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, κυρίως στις αναπτυξιακές ηλικίες. Ο Κύριος Μακρής εξιδεικεύεται πλέον στην ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, εστιάζοντας κυρίως στην ατομική τεχνική του παίκτη και στην ανάπτυξη του ως ποδοσφαιριστής.

Ο Αντώνης Μακρής με παρέμβαση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετείται γύρω από το θέμα ανάπτυξης ποδοσφαιριστών και κακίζει την στάση προπονητών στις ομάδες που θέλουν μόνο το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μακρή: «Αν πραγματικά θέλουμε στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο να αναπτυχθούν ποδοσφαιριστές με προοπτική πρέπει οι προπονητές των ομάδων στα U και grassroots να σταματήσουν να εφαρμόζουν το ποδόσφαιρο δύο επαφές κτλ ξέρουν όλοι ότι έτσι φτιάχνεις ομάδα να κερδίσει αλλά ποτέ παίκτη για το μέλλον....

Με στεναχωρεί αφάνταστα αυτή η νοοτροπία στα κυπριακά grassroots και στα επίλεκτα U της ΚΟΠ.

Άστε τα παιδία να παίξουν ελεύθερα να δημιουργήσουν να παίξουν σωστά να κερδίσουν αυτά όχι οι προπονητές....

Η δουλειά γίνεται στην προπόνηση το παιχνίδι είναι των παιδιών .

Κάθε παιδί πρέπει να σκέφτεται στο παιχνίδι πως θα κερδίσει και να παίρνει την ευθύνη του ρόλου του άστα παιδιά να κερδίσουν αυτά το παιχνίδι να δούμε τελικά τι μπορούν να κάνουν κάτω από την πίεση του αγώνα.

Βαρέθηκα να βλέπω προπονητές που κάνουν τους παίκτες ρομπότ».