Τα αθλητικά νέα της Πάφου

ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Ο Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα την Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς της επαρχίας Πάφου. Ιδρύθηκε το 1973. Χρώματα της ομάδας είναι το πράσινο και το άσπρο. Διατηρεί τμήμα ποδοσφαίρου.

Έδρα της ομάδας είναι το Γήπεδο Φοίνικα στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς.

Σκοπός την ίδρυσης του σωματείου ήταν η απασχόληση της νεολαίας της κοινότητας της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και της ευρύτερης περιοχής με τον αθλητισμό και ειδικά με το ποδόσφαιρο ώστε να παραμένει μακριά από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις.

Ιστορία

Μέχρι το 2010 αγωνιζόταν στις διοργανώσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Σωματείων Πάφου (ΠΟΑΣΠ). Το 2010 κέρδισε την ένταξη του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και στο πρωτάθλημα Δ΄ κατηγορίας μέσω του πρωταθλήματος ένταξης.

Την πρώτη περίοδο η ομάδα τερμάτισε στην 11η θέση και παρέμεινε στην κατηγορία. Την επόμενη περίοδο τερμάτισε στην έβδομη θέση. Την περίοδο 2012-13 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και προβιβάστηκε στη Γ΄ κατηγορία. Στο πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας 2013-14 τερμάτισε στην έβδομη θέση . Την περίοδο 2014-15 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος και υποβιβάστηκε στη νεοϊδρυθείσα Επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ 2015-16.

Ίδρυση: 1973, πριν 43 χρόνια

Γήπεδο: Γήπεδο Φοίνικα

Πρωτάθλημα: Επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ 2015-16