Τα αθλητικά νέα της Πάφου

ΠΕΓΕΙΑ 2014 ΟΜΑΔΑ FAIR PLAYΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Create: 01/10/2020 - 01:23

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Κύπρου τίμησαν ομάδες με τα βραβεία Ήθους ΟΠΑΠ. H ΠΕΓΕΙΑ 2014 αναδείχθηκε σε ομάδα ήθους την προηγούμενη σαιζόν Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.

Μια σημαντική διάκριση για την ομάδα.

Σχετική ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΚΟΠ και τον ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ για την ανάδειξη μας ως ομάδα FAIR PLAY, τίτλος ο οποίος μας τιμά σαν σωματείο και σαν Δήμο Πέγειας γιατί αντικατοπτρίζει πλήρως τα όσα πρεσβεύει το σωματείο μας στον αθλητισμό, στη νεολαία και σε όλη την κοινωνία.

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα έχουν μια σχετική αξία. Αυτό όμως που κάθε φορά αξίζει το ίδιο είναι το Fair Play.

Όλοι μας πρέπει να έχουμε στόχο να εμπεδώσουμε το Fair Play από τα παιδικά πρωταθλήματα, εκεί όπου διαμορφώνονται παίχτες και χαρακτήρες.

Άλλωστε γι'αυτό το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας αφού πρεσβεύει και εκπροσωπεί αρχές και αξίες που κρατούν ζωντανή την ανθρώπινη πλευρά του ποδοσφαίρου, αυτή που μετατρέπει ένα άθλημα σε τρόπο ζωής.

Μέσα απο το τίμιο παιχνίδι αναδεικνύουμε πως σημασία στο ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα, η νίκη και η απόδοση.

 

Γι'αυτό και εμείς σαν Πέγεια 2014 θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές του σωματείου μας μαθαίνοντας πάνω απ' όλα στους αθλητές μας την εφαρμογή του τίμιου παιχνιδιού.

Πρώτιστος μας στόχος είναι να βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία και μετέπειτα καλούς αθλητές και ποδοσφαιριστές.

Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά όλους και σας ευχόμαστε Καλό Νέο Έτος πάντα με υγεία, ευτυχία, να επιτύχετε όλους τους στόχους σας και σίγουρα Fair Play».

Αναλυτικά οι ομάδες που τιμήθηκαν με το βραβείο Ήθους ΟΠΑΠ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο:

Πρωτάθλημα Cyta: Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου

Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: ΑΣΙΛ Λύσης

Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας: Πέγεια 2014

Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ: Ροτσίδης Μάμμαρι

Πρωτάθλημα Ανδρών Futsal: Εθνικός Λατσιών

Πρωτάθλημα Γυναικών: Απόλλων Λυμπιών

Πρωτάθλημα Νέων U19 Α’ Κατηγορίας: ΑΕΚ Λάρνακας

Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων U17: Απόλλων Λεμεσού

Τιμήθηκαν επίσης ο Εθνικός Άσσιας ως ομάδα Ήθους του Πρωταθλήματος Νέων U19 B' Κατηγορίας και ο Κούρρης Ερήμης ως ομάδα Ήθους για το Πρωτάθλημα Νέων U19 Γ΄ Κατηγορίας.