Τα αθλητικά νέα της Πάφου

ΚΟΑ: Το θέμα του Προέδρου της ΚΟΠ δεν μπορεί να παραπεμφθεί στην ΑΔΕΑ

Create: 04/23/2016 - 02:47

Ο ΚΟΑ επανέρχεται με ανακοίνωσή του αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τονίζοντας πως μετά από σχετική νομική γνωμάτευση, το θέμα δεν μπορεί να παραπεμφθεί στην ΑΔΕΑ. Επαναλαμβάνει πως καταδικάζει απερίφραστα την ενέργειά του να φορέσει την τουρκική φανέλα, ενώ καταλήγοντας, αναφέρει πως το ενδεχόμενο παραίτησής του, εναπόκειται στα σωματεία και τον ίδιο.

Αναλυτικά:

"Με βάσει τα στοιχεία που ζήτησε ο Οργανισμός από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη με επιστολή του ημερ. 15/4/2016 και έλαβε απάντηση εμπρόθεσμα, το Δ.Σ. σε συνεδρία του ημερ. 19/4/2016 εξέτασε το ενδεχόμενο παραπομπής του θέματος στην ΑΔΕΑ με βάσει τον Περί ΚΟΑ Νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς.

Μετά από σχετική νομική γνωμάτευση το θέμα δεν μπορεί να παραπεμφθεί στην ΑΔΕΑ. Σε ότι αφορά την ενέργεια με τη φανέλα, η οποία όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δελτίο Τύπου του Οργανισμού κρίνεται ως απαράδεκτη και προκλητική για τα αισθήματα όλων των Ελληνοκυπρίων, το Δ.Σ. επαναλαμβάνει ότι την καταδικάζει απερίφραστα.

Επισημαίνει δε το ΔΣ ότι τέτοιες ενέργειες σαφώς και πρέπει να αποφεύγονται. Στο πλαίσιο αυτό, το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Κουτσοκούμνη, θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη, εναπόκειται στα Σωματεία Μέλη της ΚΟΠ και στον ίδιο".