Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Σορόντο και Μαχαιριώτου νικητές του πρώτο Ocean Lava Paphos

Create: 04/19/2018 - 02:03

Ο αγώνας τριάθλου έγινε την Κυριακή (15/4) με πάνω από 150 συμμετέχοντες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη διεθνή διοργάνωση που φιλοξένησε η Πάφος

Το πρώτο Ocean Lava Paphos έγινε την Κυριακή (15/4) με τον Ντένις Σορόντο του Κεραυνού να τερματίζει πρώτος στους Άνδρες και την Κάρμεν Μαχαιριώτου του Νηρέα στις Γυναίκες. Η Πάφος βρίσκεται πλέων ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές πόλεις που φιλοξένησαν αγώνα τριάθλου της σειράς Ocean Lava Planet

Το Ocean Lava Paphos είναι μία μετεξέλιξη του αγώνα Paphos Triathlon, αγώνας που διεξάγεται εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια στην πόλη της Πάφου. Ο αγώνας είναι ένα μέρος της διεθνούς διοργάνωσης Ocean Lava Planet, η οποία διεξάγεται σε διάφορες τοποθεσίες της Ευρώπης όπως η Τενερίφη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Ρόδος, Ουκρανία, Μαδέιρα, Σλοβενία, Δανία, Ισπανία, Ουαλία και η Ολλανδία.

Ο αγώνας Ocean Lava Paphos είναι μία διοργάνωση της Bikin’Cyprus Events και της Mokapot Productions με μεγάλο χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου, η 3DFTS, η SuuntoCyprus, η Activate Cyprus  και η Bolse Vita. Χορηγός φιλοξενίας είναι η Thanos  Hotels.

Πάνω από 150 αθλητές

Περισσότεροι από 150 αθλητές έλαβαν μέρος στο Ocean Lava Paphos, χωρισμένοι σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες, την Olympic και την Sprint, με την πρώτη να απευθύνεται σε έμπειρούς τριαθλητές και την δεύτερη σε όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν στον αγώνα διανύοντας μικρότερες αποστάσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε από τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, εκεί όπου οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Olympic θα διένυσαν κολυμπώντας 1.5χλμ και οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sprint 750μ. Στη συνέχεια, οι αθλητές των δύο κατηγοριών με τα ποδήλατά τους θα διένυσαν 40χλμ (Olympic) και 20χλμ (Sprint). Το τρίτο και τελευταίο μέρος του Olympic Lava Paphos περιλάμβανε τρέξιμο 10χλμ για τους Olympic και 5χλμ για τους Sprint.

Οι νικητές

Ο Ντένις Σορόντο του Κεραυνού ήταν ο μεγάλος νικητής της Κατηγορίας Olympic, ο οποίος τερμάτισε με συνολικό χρόνο 1:53:20, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι Χαράλαμπος Μαντζαρόπουλος του Ναυτικού Ομίλου Πάφου και Δημήτρης Καφουρής του ΕυΖην, αντίστοιχα. Στη Γυναικεία Κατηγορία Olympic νικήτρια ήταν η Κάρμεν Μαχαιριώτου του Νηρέας με χρόνο 2:02:33, δεύτερη τερμάτισε η Σταύρη Περικλέους και τρίτη η Παναγιώτα Παντέλα του Κεραυνού.

Για την κατηγορία Sprint, νικητής ήταν ο Oleg Kuznechevskikh από τη Ρωσία με χρόνο 56 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, δεύτερος τερμάτισε ο Frank Heestermans από την Ολλανδία, και την τρίτη θέση ο Ανδρέας Ανδρέου. Στις Γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Χιλιανή Barbara Riveiros, η οποία συμμετείχε και στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες,  με χρόνο 59:05, δεύτερη η Margarita Ovsyannikova από τη Ρωσία, και στην τρίτη θέση η Jana Perrone από την Ελβετία.