Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Ο Δήμος Πάφου βράβευσε τους Άριστους αθλητές

Create: 05/13/2016 - 00:31

Η τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών της Πάφου αποτελεί ένα καταξιωμένο θεσμό, που έμπρακτα ανταποκρίνεται στους βασικούς στόχους του Δήμου Πάφου για ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών πραγμάτων της πόλης και για ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας απόψε στην τελετή βράβευσης των αρίστων και επίδοσης των αθλητικών χορηγιών σε σωματεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Ηλεκτρική.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στον κάθε πολίτη της Πάφου να αθλείται και να ψυχαγωγείται με άνεση και ασφάλεια, τόνισε ο κ. Φαίδωνος.

« Ιδιαίτερα όμως, αισθανόμαστε την υποχρέωση να προσφέρουμε στη νεολαία κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία που θα της επιτρέψει να διοχετεύσει το φυσικό της δυναμισμό προς τη σωστή κατεύθυνση, αποφεύγοντας έτσι τις π παγίδες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε βήμα της καθημερινής ζωής», επεσήμανε. « Όραμα και επιθυμία μας είναι η εφαρμογή μιας σύγχρονης και πολυδιάστατης πολιτικής στον τομέα του αθλητισμού, που θα έχει στο επίκεντρο τον απλό πολίτη, ανεξαρτήτως γένους, ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης και που θα προσφέρει στον κάθε Παφίτη και στην κάθε Παφίτισσα την ευκαιρία και τη δυνατότητα για καθημερινή άθληση και ποιοτική ψυχαγωγία τόσο σε ατομικό όσο και οικογενειακό επίπεδο».

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανακοίνωσε και επισήμως στα πλαίσια της εκδήλωσης, ότι ο Δήμος Πάφου υλοποιεί τον οραματισμό του αυτό σε πρώτη φάση μέσω της δημιουργίας δέκα πάρκων τα οποία θα διαθέτουν, εκτός από σύγχρονα και ασφαλή παιγνίδια, ειδικά όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, ώστε το παιδί να εξοικειώνεται με την άθληση από μικρή ηλικία και να συνδυάζει τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία, σε ένα σωστό και ελεγχόμενο περιβάλλον. Ένα τουλάχιστον από τα πάρκα αυτά θα είναι εξ ολοκλήρου για παιδιά με ειδικά προβλήματα, τόνισε, ενώ και τα υπόλοιπα θα διαθέτουν ανάλογες διευκολύνσεις και υποδομές.

Οι εν λόγω χώροι άθλησης, σημείωσε, θα γίνουν με ιδιωτικές χορηγίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι συνολικού ύψους 300.000 ευρώ