Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Mε τον Λετονό Vitalijs Astafjevs οι ακαδημίες της Πάφος FC

Create: 01/18/2019 - 02:12

Η Πάφος FC ανακοίνωσε τη σύναψη της συμφωνίας με τον  Λετονό προπονητή Vitalijs Astafjevs για τις ακαδημίες της ομάδας.

Η ανακοινωση: «Η Πάφος FC ανακοινώνει με ενθουσιασμό την πρόσληψη του Βιτάλις Αστάφιεφς (δεξιά στη φωτό) ως νέου προπονητή της Ακαδημίας της ομάδας. Ο Βιτάλις θα είναι υπεύθυνος για τις ομάδες ηλικιών Κ17 και Κ19, ενώ θα βοηθάει επίσης τον επικεφαλής της Ακαδημίας να επιλέξει παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Ο Αστάφιεφς άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με την ομάδα της Σκόντο Ρίγα και κέρδισε εννέα πρωταθλήματα Λετονίας με το σύλλογο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε πάνω από 500 επαγγελματικές εμφανίσεις, σημειώνοντας πάνω από 100 γκολ για ομάδες της Λετονίας, της Αυστρίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας μεταξύ 1992 και 2010. Μετράει 107 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Λετονίας, όντας ο αρχηγός της Εθνικής Λετονίας στο Euro 2004 .

Μετά την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου και αγωνιζόταν ως μέσος, το 2010 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα της Σκόντο Ρίγα ως βοηθός προπονητή. Στην αρχή της σεζόν 2012 ορίστηκε επίσης ως επικεφαλής προπονητής για τη δεύτερη ομάδα της Σκόντο. Κατά τη διάρκεια του 2010-11 η Σκόντο κέρδισε το τουρνουά ποδοσφαιρικών συλλόγων της Βαλτικής (Baltic League). Κατά τη διάρκεια των σεζόν 2012 και 2013, η Σκόντο κέρδισε το Κύπελλο Λετονίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο UEFA Europa League και το Champions League και τη νίκη στον προκριματικό γύρο.

Τον Ιούλιο του 2013 ο Αστάφιεφς επιλέχθηκε ως βοηθός διευθυντής της εθνικής ομάδας Κ21 της Λετονίας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2014 τον Ιούνιο ορίστηκε προπονητής της Γιελγκάβα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-15 πέτυχε την έξοδο της στο UEFA Europa League. Τον Μάιο του 2016, με αμοιβαία συμφωνία ο Αστάφιεφς έφυγε από την ομάδα και συνέχισε με τη λετονική Εθνική ομάδα.

Ο εκ των ιδιοκτητών της Πάφος FC, Ρομάν Ντουμπόφ δήλωσε: «Όντας ο πιο ελπιδοφόρος προπονητής της ανατολικής Ευρώπης, ο Αστάφιεφς φέρνει στο ποδοσφαιρικό μας πρόγραμμα πληθώρα γνώσεων και εμπειριών. Το πάθος και ο ενθουσιασμός του προπονητή Αστάφιεφς για το ποδόσφαιρο έχουν μεταδοτικότητα. Οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές είναι τυχεροί που θα τον έχουν προπονητή τους».