Τα αθλητικά νέα της Πάφου

“Διπλό παραμονής» η Πάφος στο Παραλίμνι.

Create: 03/31/2019 - 14:40

Οι «γαλάζιοι» είχαν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κουλς που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ η Ένωση το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Αντωνίου, ύστερα από ωραία πάσα του Ουντότζι.

Η Πάφος FC στο πρώτο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη για να αιφνιδιάσει τη γηπεδούχο ομάδα και τα κατάφερε, λόγω της επιθετικότητας που της έδωσε από την αρχή ο Ζέλικο Κόπιτς. Ο αναμορφωτής των «γαλάζιων» κατέβασε ότι καλύτερο έχει, και ένας παίκτης που δε σκοράρει συχνά τον δικαίωσε για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο σύνολο του. Η σέντρα έγινε από τα αριστερά, την κεφαλιά την «έπιασε» με δύναμη ο Κουλς και την έστειλε στο «πλεκτό» (4΄) γράφοντας το 0-1, που δεν ήταν το μοναδικό τέρμα του πρώτου μέρους. Ο ίδιος «δράστης» αιφνιδίασε για δεύτερη φορά τον Κλέιμαν που έμεινε άναυδος στο πλασέ (10΄) που κατέληξε στα δίχτυα. Οι Παφίτες πήραν ότι ήθελαν από αρκετά νωρίς, και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έλεγξαν τον ρυθμό παρόλο που οι «βυσσινί» απώλεσαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες με Αμπαρτζουμιάν και Φυτανίδη μπροστά στα καρέ του Μολ. Πριν την ανάπαυλα, να σημειωθεί πως αντικαταστάθηκε ο Κλέιμαν από τον Πέτρου, διότι ένιωθε ενοχλήσεις.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά, η Ένωση επιτίθονταν και οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν, μέχρι να έρθει ο εκπληκτικός συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας με τον Ουντότζι να στέλνει τη μπάλα στην περιοχή και τον Αντωνίου με προβολή να κερδίζει τον Μολ για το 1-2. Από εκεί και πέρα, οι «βυσσινί» πίεσαν, «φώναξαν» δικαιολογημένα για πέναλτι πάνω στον Κολοκούδια, αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν τούμπα τα δεδομένα, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο μία «χρυσή» ευκαιρία να ξεμπλέξουν από τις θέσεις που «οδηγούν» στην παρακάτω κατηγορία.

 

Αντίθετα η Πάφος ύστερα από το «χρυσό» διπλό, ανέβηκε όγδοη και πίσω από την Ανόρθωση, από την οποία απέχει αρκετά, και μάλιστα με ματς περισσότερο. Οι «μπλε» υποδέχονται τη Δευτέρα (1/4) την Αλκή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο κλείσιμο της αγωνιστικής.

ΕΝΠ (Φελκ): Κλέιμαν (16΄Πέτρου) Ριέρα, Ενόχ (46΄Πίττας) Ουντότζι, Αμπαρτζουμιάν, Ολίβα, Αντωνίου, Κυριάκου, Φυτανίδης, Μαισουράντζε, Γκοζλάν (78΄ Κολοκούδιας).

ΠΑΦΟΣ (Κόπιτς): Μολ, Καρώ, Σιρόκ, Ιμπραχίμ (72΄Φόλμπρεχτ) Κουλς, Μπανγκάρτ, Ζίβουλιτς, Ανγκούλο (64΄Φιλιώτης) Νέμετς, Ντόβμπνια, Ράκελς (75΄Ράσιτς).