Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Πρεμιέρα του 81ου Πρωταθλήματος Cyta. Η Πάφος κόντρα στην Σαλαμίς.

Create: 08/22/2019 - 01:41

Το 81ο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, το Πρωτάθλημα Cyta, βρίσκεται προ των πυλών. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου με τη Νέα Σαλαμίνα να υποδέχεται την Πάφος F.C. 

Θα ακολούθησε το Σάββατο ο αγώνας της Δόξας με την Ομόνοια, την Κυριακή ο αγώνας της ΑΕΛ με την Ανόρθωση και τη Δευτέρα ο αγώνα της Ε.Ν. Παραλιμνίου με τον Εθνικό Άχνας.
Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19:00 με τηλεοπτική μετάδοση από τη Cytavision. 

Αναβλήθηκαν λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα οι αγώνες  ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Απόλλων. 

Πως θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Cyta 2019-2020

Το νέο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων που θα αγωνιστούν σε δύο φάσεις. Αρχίζει την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο  16-17 Μαΐου 2020.

Στο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν η ΑΕΚ Λάρνακας, η ΑΕΛ Λεμεσού, η Ανόρθωση Αμμοχώστου, το ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, ο Απόλλων Λεμεσού, η Δόξα Κατωκοπιάς, ο Εθνικός Άχνας, η Ε.Ν. Παραλιμνίου, η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, η Ομόνοια Λευκωσίας και η Πάφος F.C.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 22 αγωνιστικές και ακολούθως θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση σε δύο ομίλους των έξι ομάδων με δέκα επιπρόσθετους αγώνες.  Οι ομάδες θα μεταφέρουν το βαθμολογικό απολογισμό της πρώτης φάσης.

Τον πρώτο όμιλο θα αποτελούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 και το δεύτερο όμιλο οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12.  Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης του δεύτερου ομίλου θα υποβιβαστούν στη Β'  Κατηγορία.

1η αγωνιστική
Παρασκευή, 23 Αυγούστου
19:00 Νέα Σαλαμίνα – Πάφος (N. Papas Group / Αμμόχωστος – Επιστροφή)

Σάββατο, 24 Αυγούστου
19:00 Δόξα – Ομόνοια (Μακάρειο Στάδιο)

Κυριακή, 25 Αυγούστου
19:00 ΑΕΛ – Ανόρθωση (Τσίρειο Στάδιο)

Δευτέρα, 26 Αυγούστου
19:00 Ε.Ν. Παραλιμνίου – Εθνικός Άχνας («Τάσος Μάρκου)

Σημείωση:
Οι  αγώνες  ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Απόλλων αναβάλλονται  και  θα  διεξαχθούν  σε  μεταγενέστερο  στάδιο.  Σύμφωνα  με  την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες των play - offs  των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα για αναβολή, κάτι το οποίο έπραξαν και το αίτημα τους, εγκρίθηκε.

2η αγωνιστική
Παρασκευή, 30 Αυγούστου
19:00 Πάφος F.C. – ΑΕΚ Λάρνακας («Στέλιος Κυριακίδης)

Σάββατο, 31 Αυγούστου
19:00 Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα (ΓΣΠ)
20:00 ΑΕΛ – Ε.Ν. Παραλιμνίου (Τσίρειο)

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου
19:00 Ολυμπιακός – Δόξα (Μακάρειο Στάδιο)

Σημείωση:
Οι αγώνες Εθνικός Άχνας – ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση – Απόλλων αναβλήθηκαν μετά από αίτημα του  ΑΠΟΕΛ  και  του  Απόλλωνα και  θα  διεξαχθούν  σε  μεταγενέστερο  στάδιο.

www.cfa.com.cy