Τα αθλητικά νέα της Πάφου

ΠΑΦΟΣ FC: Αναβαθμίζει την Κ19 με ξένους προπονητές

Create: 06/21/2020 - 16:09

Αλλάζει προφίλ η ακαδημία της ΠΑΦΟΣ FC με την διοίκηση να επενδύει πλέον σε ξένα χέρια για να καταφέρει να αναδείξει νέους Κύριους ποδοσφαιριστές μέσα από τις μικρές ηλικίες της. Νέοι προπονητές για την Κ19 και Κ17 ο Γκερτ Ρέμμελ και Λικκα Μιετινεν, τους οποίους θα πλαισιώνει ο Ράσμους Γιάνσον. Όπως και να έχει,  το εγχείρημα πρέπει να πετύχει και να αναδείξει παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι θα έχουν τις ικανότητες  για να παίξουν ποδόσφαιρο και να ανταγωνιστούν ξένους ποδοσφαιριστές που έρχονται πλέον έτοιμοι στην Κύπρο. Στην Πάφο πάντως πάνε αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που αναδείχθηκε παίκτης μέσα από την δεύτερη ομάδα και έχει σταδιοδρομήσει ποδοσφαιρικά.

Η ανακοίνωση της διοίκησης:

Η Pafos FC παρουσιάζει τα τρία νέα μέλη της Ακαδημίας μας

 Ο Gert Remmel, κάτοχος διπλώματος UEFA A, θα είναι ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας K19, ενώ ταυτόχρονα θα είναι υπεύθυνος και επόπτης για την ηλικιακή ομάδα K17. Ο Gert γίνεται μέλος της Ακαδημίας μας έχοντας μια τεράστια εμπειρία ως επικεφαλής προπονητής των U19, U17 και εφεδρικών ομάδων όπως οι Giorgione Calcio, FC Honka (επίσης βοηθός προπονητής της πρώτης ομάδας) και HIFK Helsinki, στην οποία έχει επίσης υπηρετήσει ως επικεφαλής προπονητής της πρώτης ομάδας. Ο Gert είναι κάτοχος διπλώματος επαγγελματία αθλητικού προπονητή και έχει επίσης σπουδάσει επιστήμη προπονητικής ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

  Ο Iikka Miettinen θα είναι ο βοηθός προπονητής της U19 και ταυτόχρονα θα είναι υπεύθυνος για την ομάδα Κ17 τις ημέρες των αγώνων δίπλα από τον προπονητή μας Κ17 Χρίστο Αναστασίου. Παρά τη σχετικά μικρή του ηλικία, έχει εμπειρία ως αναλυτής βίντεο σε γνωστές ευρωπαϊκές ακαδημίες νέων (Dinamo Zagreb, Zenit), ρεζέρβες (Zenit), σε κορυφαίο επίπεδο ανδρών (Zenit) και σε διαχείριση ακαδημιών σε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ανατολικής Ευρώπης (Zenit). Έχει πτυχίο φυσικής αγωγής, με εξειδίκευση στην προπονητική ποδοσφαίρου.

 Ο Rasmus Jansson είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας και για την εργασία και τη μέθοδο. Θα είναι υπεύθυνος για τη συλλογή δεδομένων αγώνων και προπονήσεων, τη λειτουργία τεχνικής μέσω της τεχνολογίας, την ανάλυση μετά την προπόνηση και επίσης τον προγραμματισμό της κατάρτισης σε σχέση με τις αρχές της εκπαίδευσης της φυσικής κατάστασης. Ο Rasmus, παρά το νεαρό της ηλικίας, έχει εμπειρία προπονητικής σε διάφορες ομάδες νέων και έχει διατελέσει για δύο χρόνια ως επικεφαλής προπονητής ομάδων ενηλίκων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το δίπλωμα Ανάλυσης Ομάδας Αντίπαλων από το Barca Innovation Hub