Τα αθλητικά νέα της Πάφου

ΠΑΦΟΣ: Να εξαργυρώσει το «διπλό» με νίκη επί του Ερμή.

Create: 04/01/2019 - 16:10

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη ήταν για την Πάφο το νικηφόρο πέρασμα από το Παραλίμνι. Μετα τις δύο σερί αποτυχίες η Πάφος επέστρεψε και μάλιστα δριμύτερη κερδίζοντας στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι του ομίλου.

Μια νίκη η οποία την ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά ενώ της δίνει αβαντάζ έναντι των άλλων αντιπάλων.

Ήταν η Τρίτη φορά φέτος  που η Πάφος  ενώ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ανασυντάσσεται και στέκεται στα πόδια της. Η πρώτη ήταν με τον ερχομό του Κοπιτς στην τεχνική ηγεσια, ακολούθως ήταν μετά και το παρατράκ με την αφαίρεση βαθμών, όπου και πάλι βρήκε τις δυνάμεις και στάθηκε στα πόδια της, ενώ προχθές ήταν η Τρίτη και φαρμακερή. Εκεί που έδειχνε σημάδια κόπωσης και ψαχνόταν μετά τις ήττες που προηγήθηκαν, δήλωσε παρών και η νίκη στο Παραλίμνι  κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «νίκη παραμονής».

Ο Ζέλικο Κόπιτς βεβαίως και εκμεταλλεύτηκε την διακοπή του πρωταθλήματος  και πήρε την ομάδα του πανέτοιμη στο Παραλίμνι.

Για πολλούς αιφνιδίασε τόσο με το αρχικό σχήμα όσο και με τις αλλαγές προσώπων στο  ενδεκάδα. Όμως κατάφερε να φρεσκάρει την ομάδα γενικότερα.

Ξεκίνησε εν σχέση με την Ανόρθωση τον Ιμπραχίμ ο οποίος είχε καλά πατηματα, κράτησε μπάλα και πρέσαρε όταν χρειαζόταν. Επανήλθε ο Χολτ κάτω από τα δοκάρια ενώ ο Ντόβπνια επανήλθε στο αρχικό σχήμα. Ο Γενς Κουλς έπαιξε για δεύτερο σερί παιχνίδι στην ενδεκάδα αντί του Φόλμπρεχτ και τα πήγε πολύ καλά. Πέτυχε τα δύο τέρματα της Πάφου και αναδείχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα. Να θυμίσουμε ότι ο Βέλγος μέσος για δύο μήνες ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

 

Σίγουρα οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα βοήθησαν την ομάδα. Τα δύο γρήγορα γκολ έβαλαν το λιθαράκι για την νίκη. Έκανε καλή διαχείριση  μετά  και το καλό προβάδισμα  στο σκορ. Καλό παιχνίδι  από τους ακραίους  επιθετικούς της Πάφου  που δημιούργησαν  ρήγματα  στα μπακ της ΕΝΠ.

Η Πάφος είχε καλή μεσοαμυντικη λειτουργία όταν η ΕΝΠ προσπαθούσε να επιτεθεί.  

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενο να πιεστεί, όμως κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και στο τέλος να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Πλέον η προσοχή είναι στον Ερμή όπου η νίκη θα είναι μονόδρομος. Με τρίποντο στην ερχόμενο αγωνιστική θα κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα προς την παραμονή.