Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Ντουμπόβ: Το μπάτζετ , oι δέκα μετεγγραφές, και οι στόχοι της νέας σεζόν».

Create: 06/17/2020 - 01:26

Τον εκ των ιδιοκτητών της Πάφος FC Ρομάν Ντουμπόβ φιλοξένησε η Cablenet στην εκπομπή της «Χωρίς VAR»

Αναλυτικά:

Για ποδόσφαιρο και τον κορωνοϊό: «Σίγουρα οι καταστάσεις είναι δύσκολες όχι μόνο στην ομάδα μας αλλά γενικότερα στο ποδόσφαιρο ανά το παγκόσμιο. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να κτίσουμε την ομάδα μας για την επόμενη περίοδο».

Για την απόφαση της οριστικής διακοπής: «Ήταν μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με την στάση μας τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ. Κανείς δεν ήξερε πως θα εξελισσόταν η πανδημία. Σίγουρα η πρώτη εξάδα ήταν μια διαφορετική συζήτηση. Εμείς με τη σειρά μας είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή, δεν ήμασταν στην εξάδα και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με την στάση μας τις ομάδες».

Για το αν θα μπορούσαμε να παίξουμε τώρα: «Είναι διαφορετική η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Όμως στην Premier League για παράδειγμα βλέπουμε καθημερινά νέα κρούσματα και αυτό που κάνουμε τώρα είναι να επικεντρωνόμαστε στη νέα σεζόν και πώς να φέρουμε ξανά το ποδόσφαιρο και τον κόσμο».

 

Για το οικονομικό: «Η πανδημία επηρέασε όλες τις επιχειρήσεις γενικότερα και τους μετόχους της ομάδας. Όταν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται όμως και μεγάλες ευκαιρίες και πρέπει να δούμε τα θέματα των μεταγραφών, τις μισθοδοσίες προσεκτικά. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ομάδα κρατώντας του παίκτες που θα βοηθήσουν και με το να φέρουμε και άλλους που θα βοηθήσουν».

 

Για το αν είναι ικανοποιημένοι απ’ την επένδυση τους: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Σε αυτά τα χρόνια καταλάβαμε καλύτερα το τι εστί Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα χρειάζεται περισσότερο μάρκετινγκ γιατί πολλές φορές εστιάζουμε στα αρνητικά αλλά την ίδια ώρα έχουμε πολλά θετικά. Έχουμε ένα πλάνο 6 ετών και συνεχίζουμε».

Για το πλάνο: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε. Επενδύουμε στην ομάδα, στην ακαδημία, στο προπονητικό κέντρο. Είναι γεγονός όμως πως οι ομάδες δεν μπορούν να κτιστούν απ’ τη μια μέρα στην άλλη και χρειάζεται χρόνο. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Αν ήταν λάθος το γεγονός πως πέρυσι ο πήχης ήταν πολύ ψηλά: «Όχι δεν ήταν λάθος οι στόχοι μας. Οι κινήσεις που έγιναν πολύ καλές. Κάποιοι απέδωσαν όπως ο Πάντσεον. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι για την θέση μας. Είχαμε όμως προσφορές και για νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό δείχνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι απ’ το αποτέλεσμα όμως θα συνεχίσουμε».

 

Για το μπάτζετ της ομάδας: «Υπάρχει μια γενική αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Οι μισθοδοσία θα πάει λίγο προς τα κάτω στο ποδόσφαιρο στην Κύπρο και γενικότερα. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί και θα έχουμε ισορροπημένο μπάτζετ. Θα επικεντρωθούμε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είναι «πεινασμένοι» για ποδόσφαιρο. Έχουμε την συμφωνία και με τον Ακρίτα Χλώρακας για να ανταλλαγή ποδοσφαιριστών και να τους δίνουμε μικρούς δανεικούς. Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την Πάφο. Νομίζω πως η ομάδα έγινε επίσης πιο αναγνωρίσιμη και μπορούμε να κινηθούμε πιο άνετα».

 

Για τη νέα σεζόν και τους στόχους: «Ο στόχος μας είναι ο ίδιος θα παλέψουμε για την εξάδα. Σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε για τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Κοιτάμε πιο ψηλά και όχι χαμηλά. Οτιδήποτε κάτω απ’ την 6η θέση δεν είναι αποδεκτό».

Για το αν θα υπάρξει: «Φυσικά κοιτάμε όλα τα πρωταθλήματα όπως και το Αγγλικό πρωτάθλημα άρα υπάρχει προοπτική να ψάξεις σε αυτούς τους χιλιάδες παίκτες. Βασικός μας στόχος είναι να φέρουμε παίκτες για να ενισχυθούμε σε όλες τις γραμμές».

Για τον Πάντσεον, τον Σακό και τον Γουίλιαμς: «Είναι σημαντικό στέλεχος της ομάδας μας και μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Ο Σακό ήταν πολύ καλός και σαν παίκτης και σαν χαρακτήρας αλλά οι τραυματισμοί του δεν τον βοήθησαν. Το συμβόλαιο του τελείωνε έτσι και αλλιώς. Ενώ θέλω να πω και ευχαριστώ στον Γουίλιαμς που τώρα ψάχνει το επόμενο βήμα του».

Για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας: «Έχουμε 7 συνολικά σκάουτερ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναλύουν παιχνίδια και ποδοσφαιριστές. Ο τεχνικός διευθυντής κάνει το ξεκαθαρίσμα και προτείνει στην ομάδα προγραμματισμού τους παίκτες και εκεί παίρνεται μια συλλογική απόφαση».

Για την προετοιμασία και την πανδημία: «Είναι μια δύσκολη περίοδος και παρακολουθούμε την κατάσταση όμως είμαστε θετικοί. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα ρίσκα και να βρούμε χώρες με χαμηλό ρίσκο. Δεν είναι το κατάλληλο να κάνεις προετοιμασία στην Κύπρο. Φυσικά αν πάμε εξωτερικό και αλλάξει κάτι θα έρθουμε άμεσα πίσω. Παρακολουθούμε την κατάσταση».

 

Για τις μεταγραφές: «Σίγουρα ο στόχος είναι να μείνουν περίπου 15 ποδοσφαιριστές. Θα έρθουν περίπου 10 ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να φέρουμε παίκτες που να ανεβάσουν το επίπεδο».

 

Για τον Τάμαρι και τον Νικόλα Ιωάννου: «Όλοι είναι κάτω από το μικροσκόπιο μας. Υπάρχει προσφορά προς τον ΑΠΟΕΛλ, αλλά απορώ πως διέρρευσε στα ΜΜΕ. Ψάχνουμε ευκαιρίες και από τις κυπριακές ομάδες και επιδιώκουμε να μιλάμε απευθείας με τις ομάδες».

 

Για την πρόταση στο ΑΠΟΕΛ: «Πρέπει να μιλούμε για ντιλς μόνο όταν γίνονται. Κάποτε οι προσδοκίες μας και οι προσδοκίες άλλων ομάδων είναι διαφορετικές. Φυσικά ο Τάμαρι είναι παίκτης επένδυση και μπορεί να βοηθήσει. Η αξία όλων των ποδοσφαιριστών έχει πέσει δραματικά και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε στην κατάσταση».

 

Για το γεγονός πως η κίνηση αυτή δείχνει τη διάθεση της Πάφου να μπει δυναμικά: «Είναι το ποδόσφαιρο αυτό. Είναι ευκαιρίες και η κάθε ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο. Είπα και πριν είχαμε τέσσερις προτάσεις για ποδοσφαιριστές μας. Η κάθε ομάδα ψάχνει το καλύτερο».

Για το αν θα αποκαλύψει κάποιο όνομα: «Είναι η πολιτική να αναφερόμαστε σε μια συμφωνία μόνο όταν κλείσει. Ο Τζέρεμι τώρα μιλούσε με μια Βραζιλιάνικη ομάδα για έναν ποδοσφαιριστή. Ελπίζουμε κάθε ποδοσφαιριστής που θα κλείσει στην ομάδα θα φέρει τα αποτελέσματα».

Για το γήπεδο: «Πάντα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια μεγάλη βάση οπαδών για να προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα. Όμως σκεφτόμαστε για το γήπεδο της Γεροσκπήκου για να κάνουμε ένα γήπεδο 6-7 χιλιάδων πιο μικρό και ζεστό. Προσπαθούμε να φέρουμε και τον αθλητικό τουρισμό. Θα κάνουμε δυο μεγάλα τουρνουά για μικρούς».

Για τη σχέση του με την Cablenet: «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι μια σωστή εταιρεία που λειτουργεί επαγγελματικά και βοηθά το Κυπριακό πδοόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την συνεργασία».

www.24sports.com.cy