Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Αγγούλο: «Έκανα την πιο δύσκολη προετοιμασία της καριέρας μου»

Create: 02/08/2019 - 02:04

Δηλώσεις σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Πάφου, Μπράιαν Ανγκούλο, όπου μεταξύ άλλων έκανε αναφορά για την προσαρμογή του στην Κύπρο, αλλά και την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ για το μεταξύ τους παιγνίδι.

Αναλυτικά:

Για την προσαρμογή του στην Κύπρο και την Πάφο:

“Όταν έφτασα μου κόστισε πολύ στην φυσική κατάσταση και στην τακτική.  Εδώ αν δεν προσαρμοστείς με αυτές τις πτυχές δεν μπορείς να παίξεις. Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ δυνατοί, είναι Ευρωπαϊκού τύπου. Όταν έφτασα στην ομάδα ήταν άλλος τεχνικός και έκανα την πιο δύσκολη προετοιμασία της καριέρας μου. Είχε πολλή ζέστη και δεν υπήρχε ανταγωνιστικός ρυθμός. Σιγά-σιγά, ωστόσο, προσαρμόστηκα επειδή πρόσθεσα το τακτικό κομμάτι από το Νοτιοαμερικάνικο παιγνίδι. Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά για μένα”.

“Eδώ μιλάνε Ελληνικά και Αγγλικά. Μια εβδομάδα μετά την άφιξή μου, ο εκπρόσωπος μου Federico Arboleda έφυγε και έμεινα μόνος.  Δεν ήξερα καν πώς να αγοράσω φαγητό. Στη συνέχεια ένας άνθρωπος από το προξενείο ξεκίνησε να με βοηθά. Πήρα ένα μεταφραστή και έφυγα. Τώρα μπορώ να επικοινωνήσω και είμαι ήδη με τη γυναίκα μου και το γιο μου”.

Για την απόδοσή του και την ένσταση από την ΑΕΚ:

“Όλη η προσπάθεια που έκανα αντανακλάται στο επίπεδό μου. Νιώθω ότι ωρίμασα 100%. Αυτό το βήμα με βοήθησε να μεγαλώσω αρκετά στο ποδόσφαιρο, αλλά και προσωπικά. Ευτυχώς ξεφύγαμε από την κάτω ζώνη, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ απαίτησε τον αγώνα για ένα λανθασμένα εγγεγραμμένο παίκτη, με αποτέλεσμα να χάσουμε επιπλέον 6 βαθμούς”.

shootandgoal.cyprustimes.com