Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Νέος πρωταθλητής Κύπρου ο 22χρονος Παφίτης τριαθλητής Παναγιώτης Αντωνίου

Create: 04/22/2019 - 18:16

Άφησε θετικές εντυπώσεις και φέτος ο μεγάλος διεθνής αγώνας Τριάθλου της Πάφου που διεξήχθηκε την  Κυριακή, 21 Απριλίου παρουσία  250 αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Νέος πρωταθλητής Κύπρου στο τρίαθλο στους άντρες είναι ο 22χρονος Παφίτης τριαθλητής  Παναγιώτης Αντωνίου

Την 2η θέση κατέλαβε ο Tommy Armani από την Νορβηγία ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πασχάλης Φράγκου. Πρώτη στην κατηγορία Olympic Distance γυναικών και Πρωταθλήτρια Κύπρου η Σταύρη Περικλέους, δεύτερη η Μαρία Γιαβάσιη και τρίτη η Κατερίνα Δέλλα, και οι τρεις του Κεραυνού. Στην κατηγορία Sprint Distance στους άνδρες, πρώτος έκοψε το νήμα ο Ayan Beisenbayev, δεύτερος ο Denis Tunitskiy ενώ τρίτος εξήλθε ο Oleg Triasenogov, όλοι τους από τη Ρωσία. Στην ίδια κατηγορία αλλά στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Βρετανίδα Kirsty Yates, τη δεύτερη η Victoria Tokareva ενώ την τρίτη η Τζοβάνα Τζοβάνι.

 

Πάνω από 250 τριαθλητές:

 

Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 250 τριαθλητές, απέσπασε τα καλύτερα σχόλια για τη διοργάνωση του από συμμετέχοντες και θεατές. Παρά τα τερτίπια του καιρού και την ακύρωση του αγωνίσματος της κολύμβησης λόγω πρωινής τρικυμίας, εντούτοις, κατά τα υπόλοιπα η διεξαγωγή του αγώνα ήταν ομαλή και στέφθηκε με επιτυχία, με τον πήχη να ανεβαίνει αισθητά για το μέλλον. Ο αγώνας που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, αποτελεί τον βασικό αγώνα του κυπριακού πρωταθλήματος στην κατηγορία Olympic Distance.

Λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, ήταν επιβεβλημένη η ακύρωση της κούρσας στο κολύμπι. Αντ’ αυτού, οι τριαθλητές έτρεξαν επιπλέον 5 χλμ. στο Olympic Distance και 2,5 χλμ. στο Sprint Distance. Επιπλέον, στο Olympic Distance οι αθλητές κάλυψαν κανονικά την απόσταση των 10 χλμ. στο τρέξιμο και των 40 χλμ. στην ποδηλασία. Στο Sprint Distance, οι αθλητές κάλυψαν τις μισές από τις προαναφερθέντες διαδρομές. Παρά την απρόσμενη αλλαγή του προγράμματος, ο ανταγωνισμός παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα και κανένας δεν έχασε το κέφι του.

Στον αγώνα τον οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, συμμετείχαν αθλητές από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Αρκετοί ήταν οι αθλητές που κατέφθασαν από Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ιταλία και Τσεχία για να συμμετάσχουν στο 2ο Ocean Lava Paphos Cyprus. Η συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προσδοκία είναι ένα σημαντικότατο μήνυμα ότι το τρίαθλο ανεβαίνει και γίνεται σιγά σιγά σημαντικό μέλος του κυπριακού αθλητισμού. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης, η συμμετοχή ενός 77χρονου αθλητή, απόδειξη ότι η θέληση μπορεί να υπερβεί το οτιδήποτε.