Τα αθλητικά νέα της Πάφου

Κορυφαίος ιστιοπλόος στον κόσμο ο Παύλος Κοντίδης

Create: 11/02/2018 - 00:59

Ο Ολυμπιονίκης μας κέρδισε τον κορυφαίο τίτλο τιμής στο χώρο της ιστιοπλοΐας, αφού αναδείχθηκε ως Rolex World Sailor of the Year 2018

Μία ακόμη τεράστια διάκριση για τον Παύλο Κοντίδη, ο Κύπριος ιστιοπλόος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ιστιοπλόος στον κόσμο, κερδίζοντας τον τίτλο Rolex World Sailor of the Year. Πρόκειται για τον υπέρτατο τίτλο τιμής στο χώρο της ιστιοπλοΐας, αλλά και για μία τεράστια διάκριση για την Κύπρο, αφού για πρώτη φορά Κύπριος αθλητής αναδεικνύεται ο κορυφαίος παγκοσμίως στο άθλημά του. Ο 28χρονος Πρωταθλητής Κόσμου και Ευρώπης βρέθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, εκεί όπου τελέστηκε η δεξίωση, στην οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον τίτλο Rolex World Sailor of the Year 2018.

Π. Κοντίδης «Πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου»

Περήφανος και συγκινημένος ήταν στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάδειξή του ως Rolex World Sailor of the Year, ο Παύλος Κοντίδης. Ο ιστιοπλόος της χρονιάς δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε το παιδικό μου όνειρο. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό και μοναδικό συναίσθημα, νοιώθω περηφάνια που το όνομά μου βρίσκεται πλέον μαζί με τους θρύλους και τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Ακόμα πιο χαρούμενο με κάνει το γεγονός πως οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τον μεγάλο αυτό τίτλο είχαν καταφέρει απίστευτα πράγματα τη χρονιά αυτή».

Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έκανε έναν μικρό απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε: «Αυτοί οι 12 μήνες ήταν φανταστικοί για εμένα. Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Σπλιτ και κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μόνο 15 βαθμούς ποινής. Το 2018 αν και δεν ξεκίνησε ιδανικά στη συνέχεια κατάφερα να κερδίσω το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά ο πιο σημαντικός στόχος της χρονιάς ήταν το Παγκόσμιο του 2018 στο Άαρχους, και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπου σε μία πολύ έντονη κούρσα, κατάφερα να κερδίσω την πρώτη θέση. Μετά από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήξερα πως υπήρχαν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρεθώ ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους για το Rolex World Sailor of the Year».